fbpx

EXCEPTIONAL
LIVING IN
THE HAGUE

E

EXCEPTIONAL LIVING
IN THE HAGUE

Het voormalige ministerie is een bijzonder Rijksmonument. Ten behoeve van het nieuwe Plesmanduin wordt het gerenoveerd en hoogwaardig getransformeerd tot wooncomplex, waar wij koopwoningen realiseren voor het duurdere segment. Ook komen er onder andere starterswoningen voor jonge professionals en appartementen voor expats. Ook is er ruimte voor kantoren.

Dit is exceptional living in The Hague: het Monument Plesmanduin. Historie en eigentijds wonen komen samen in een van de groenste en mooiste woonomgevingen van Den Haag. Waar actieve mensen van alle leeftijden en gezinssamenstellingen leven en genieten. Met respect voor natuur en passie voor cultuur.

Perfecte ligging

Het Monument Plesmanduin is perfect gelegen: tussen natuur en stad. Het strand is maar 10 minuten met de fiets of het openbaar vervoer, het centrum van Den Haag minder dan een kwartier. De directe omgeving is bovendien prachtig: het Monument Plesmanduin staat midden in de groene wijk Duttendel.

“Historie en eigentijds wonen komen samen op een van de mooiste woonomgevingen van Den Haag”

Divers aanbod

Het Monument Plesmanduin is een gebouw met een rijke historie: oud-hoofdkantoor van de KLM en voormalig ministerie. Het rijksmonument wordt nu volledig gerenoveerd en hoogwaardig getransformeerd tot complex met verfijnde woningen voor het hogere segment. Authentieke details en hoge plafonds: alle woningen in het Monument Plesmanduin hebben unieke kenmerken. Samen vormen ze een divers en hoogwaardig aanbod.

Het monumentale gebouw omvat:

62 koopwoningen

(13 tweelaagse stadswoningen, 41 eenlaagse appartementen, 3 penthouses en 5 lofts)

31 vrije sector huurwoningen

65 starters woningen

Het Monument Plesmanduin wordt getransformeerd naar een multifunctionele omgeving waarin Wonen, Werken en Leisure samengaan. De setting is uniek, het Monument ligt midden in een groene omgeving, een oase van rust.

Ook nieuwbouw

De transformatie van het Monument Plesmanduin voorziet ook in nieuwbouw. De Saxofoon, het witte gebouw dat uit de jaren ’80 stamt, wordt gesloopt. Op deze plek komen 3 fraaie appartementen-gebouwen te staan. De nieuwbouw vormt zich respectvol naar de contouren van de bestaande omgeving.

Ondergronds parkeren

Bewoners van het Monument Plesmanduin kunnen een parkeerplek verwerven in een van de 2 ondergrondse parkeergarages. Daarnaast zijn er op het maaiveld parkeerplekken voor bewoners en bezoekers. In de ruime gemeenschappelijke fietsenstalling kunnen bewoners gemakkelijk hun fiets kwijt.

Duurzaam gebouw

Impact Vastgoed wil het Monument Plesmanduin zo duurzaam mogelijk transformeren. Het gebouw wordt aangesloten op een warmte/koudeopslagsysteem, de woningen krijgen energiezuinige vloerverwarming en vloerkoeling.