NIEUWBOUW

Naar verwachting komen deze woningen in 2022 in verkoop. Nadere informatie volgt zodra hierover meer bekend is.

Nieuwbouw koopappartementen 

Om het monument heen komt een aantal markante appartementencomplexen van diverse vormen en hoogtes. De architectuur van deze koopappartementen is eigentijds en geïnspireerd op de karakteristieken van het monument. Deze appartementen staan midden in de natuur en zijn op de achterliggende Kwekerij gericht.  

Sociaal woonprogramma

De invulling van het verplichte sociale woonprogramma vanuit de gemeente Den Haag resulteert vooralsnog in het aanbod van ongeveer 65 sociale woningen. Hiervoor zijn kleine woonunits gepland met gemeenschappelijke kamers. Deze woonunits zijn bijzonder geschikt voor starters op de woningmarkt, zoals net afgestudeerden. 

Shortstay

Het programma voorziet ook in shortstay woningen voor (internationale) kenniswerkers. Shortstay is de afgelopen jaren in opkomst.  Dit concept vult de behoefte van expats in die op projectbasis werkzaam zijn. Zij willen liever kort een reguliere woning met goede hotelvoorzieningen huren dan langdurig in een hotel verblijven. Ca 80 van dit soort appartementen komen aan de Raamwegkant. Plesmanduin ligt in de Internationale Zone van Den Haag. Het stadsbestuur van de gemeente Den Haag is zeer enthousiast over het plan om dit woonconcept zo dichtbij de meeste Haagse internationale instellingen te realiseren.  

Voorzieningen

Ongeveer 5% van de beschikbare ruimte is bestemd voor voorzieningen die gerelateerd zijn aan bovenstaande doelgroepen. Gedacht wordt aan kantoorruimtes, horeca of sportfaciliteiten. Deze voorzieningen zijn primair gericht op de bewoners maar kunnen ook door omwonenden gebruikt worden.  

 

Parkeren op eigen terrein 

Bij aankoop van een woning is het mogelijk om een parkeerplaats te kopen in een van de twee gesloten parkeergarages. Daarnaast zijn er buiten - parkeerplaatsen voor gebruikers en bezoekers van het gebouw.