MONUMENT

Het Monument Plesmanduin wordt getransformeerd naar een multi-functionele omgeving waarin Wonen, Werken en Leisure samengaan. De setting is uniek, het Monument ligt midden in een groene omgeving, een oase van rust. Maar Den Haag stad en Scheveningen strand zijn vlakbij. Privé parkeervoorziening voor auto en fiets. Monumentaal maar ook eigentijds comfortabel wonen en verblijven.

In het Monument komen koop- en huurwoningen. De sfeervolle ruimtes met authentieke details, de grootse monumentale entree, uitzicht op de tuin. Ieder appartement is uniek, voor ieder een eigen thuis. Te zijner tijd zal het project Plesmanduin worden uitgebreid met nieuwe woongebouwen.

Koopwoningen

De koopwoningen zijn verdeeld in tweelaagse stadswoningen op de eerste en tweede woonlaag, eenlaagse appartementen op diverse woonlagen en penthouses/lofts op de hoogste woonlaag. Deze eigentijdse woningen hebben hoge plafonds en worden voorzien van vloerverwarming/vloerkoeling. Zolang de voortgang van de bouw en bouweisen dat toelaten zijn wijzingen in indeling en keuze van sanitair/tegelwerk en keuken mogelijk. Kopers krijgen bij aankoop uitgebreide informatie en advies.

13 Stadswoningen op woonlaag 1/2: tweelaags met oppervlaktes van 99 – 172 m2, met een eigen entree en vanuit de eetkamer/-keuken openslaande deuren naar een eigen terras en uitzicht op de schitterende tuin. Deze ruime appartementen hebben 3 tot 6 kamers en hoge plafonds.

42 Appartementen op woonlaag 1 t/m 6: eenlaags met oppervlaktes van 54 – 178 m2, met ruime balkons of Franse balkons, sommige met erker. Gevarieerde indelingen met 2 tot 5 kamers.

Huurwoningen

In het Monument is een aantal verschillende type huurwoningen, welke na de oplevering van het project in verhuur zullen komen.

Sociaal woonprogramma

De invulling van het verplichte sociale woonprogramma vanuit de gemeente Den Haag resulteert vooralsnog in het aanbod van ongeveer 65 sociale woningen. Hiervoor zijn kleine woonunits gepland met gemeenschappelijke kamers. Deze woonunits zijn bijzonder geschikt voor starters op de woningmarkt, zoals net afgestudeerden.

Shortstay

Het programma voorziet ook in shortstay woningen voor (internationale) kenniswerkers. Shortstay is de afgelopen jaren in opkomst.  Dit concept vult de behoefte van expats in die op projectbasis werkzaam zijn. Zij willen liever kort een reguliere woning met goede hotelvoorzieningen huren dan langdurig in een hotel verblijven. Ca 80 van dit soort appartementen komen aan de Raamwegkant. Plesmanduin ligt in de Internationale Zone van Den Haag. Het stadsbestuur van de gemeente Den Haag is zeer enthousiast over het plan om dit woonconcept zo dichtbij de meeste Haagse internationale instellingen te realiseren.  

Voorzieningen

Ongeveer 5% van de beschikbare ruimte is bestemd voor voorzieningen die gerelateerd zijn aan bovenstaande doelgroepen. Gedacht wordt aan kantoorruimtes, horeca of sportfaciliteiten. Deze voorzieningen zijn primair gericht op de bewoners maar kunnen ook door omwonenden gebruikt worden.  

 

Parkeren op eigen terrein 

Bij aankoop van een woning is het mogelijk om een parkeerplaats te kopen in een van de twee gesloten parkeergarages. Daarnaast zijn er buiten - parkeerplaatsen voor gebruikers en bezoekers van het gebouw.